Par- och Relationsterapi​

Par- och Relationsterapi​

För er som vill förbättra, stärka och utveckla er relation. Men även för er som vill få hjälp med att avsluta en relation på ett konstruktivt sätt. I terapin samtalar vi, speglar och medvetandegör bådas tankar, känslor och behov för att kunna utvecklas både individuellt och som par. Terapin grundar sig på ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt gentemot varandra

“Sometimes two people have to fall apart to realize how much they need to fall back together”

Anledningarna till att gå i Par- och Relationsterapi kan vara många. En relation behöver inte nödvändigtvis vara i kris för att man ska gå i Par- och Relationsterapi.
Det kan handla om att man vill fördjupa, komma närmare varandra, skapa förståelse för varandras tankar, känslor och behov och hitta ny glädje, inspiration och trygghet i relationen. I terapin kan du få hjälp med att få verktyg i hur man kan lösa och hantera konflikter på ett sundare sätt som uppstår i en relation.
Varför inte göra en inventering, summering och utvärdering av relationen för att skapa en mer balanserad och hållbar relation?     Eller ta tempen på relationen för att kunna utveckla och bygga den starkare. Relationsarbetet är ett ständigt och pågående arbete för att hålla relationen levande.
Ibland kan man behöva stöd och hjälp för att kunna gå skilda vägar: Det kan vara lika nödvändigt att återförenas i kärlek, som att kunna skiljas och avsluta en relation i kärlek.
Det vi längtar allra mest efter är behovet att höra samman och ändå är det så svårt.
Kärleken kan vara total lycka men också djupaste förtvivlan.
“Sometimes two people have to fall apart to realize how much they need to fall
back together”

/Okänd

Jag tar emot er som vill få hjälp att utveckla, komma vidare i era relationer eller få ett bra avslut. Det kan vara relationen mellan äkta par, sambos, särbos, syskon, barn –förälder, vänner eller arbetskollegor som ni vill förbättra.
Vanliga ämnen i terapirummet

  • Vi saknar den kontakt vi en gång hade
  • Vi hittar inte tillbaka till den kärlek som en gång fanns
  • Vi saknar tryggheten och tilliten i vårt förhållande
  • Vi saknar passionen
  • Vi har ofta svårt att kommunicera med varandra
  • Vi väljer olika flyktvägar för att slippa vara tillsammans
  • Vi har antagit roller i vårt förhållande som är svåra att ta sig ur
  • Vi vill utveckla och förstärka vår relation
  • Vi vill avsluta vår relation på ett kärleksfullt sätt

Missförstånd och maktkamp finns i alla relationer och inte minst i en parrelation.
Genom att lära sig en metod för kommunikation som bygger på närvaro och att lyssna får ni tillbaka respekten för er själva och partnern. Det är också viktigt att finna empati och med inlevelse föreställa sig hur det är att vara den andra partnern. På så sätt får ni verktygen att hitta tillbaka till er kontakt och trygghet. Både tillsammans och som enskilda individer.

https://www.high-endrolex.com/6

 

parterapi i helsingborg

parterapi i Skåne

parterapi helsingborg

 

1,5 timme
1350kr/för 2 / Paket på 3 ggr / 3750kr / Paket på 5 ggr/ 6000kr

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.